Veel klachten ontstaan door een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Wanneer je niet zo goed op jezelf vertrouwt vind je het moeilijk om keuzes te maken, om nieuwe dingen te beginnen, je vindt het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Soms vind je jezelf niet goed genoeg. Je kijkt op tegen anderen. Je ziet tegen dingen op, en misschien vermijd je ze wel. Je voelt je vaak onzeker, angstig of somber.

In de Zelfbeeldtraining gaan we de kijk op jezelf verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten. Dit gaat niet in één dag, maar moet je trainen. In deze training werken we in groepen. Je zult zien dat je veel herkent bij elkaar en ook steun ervaart. Je krijgt in de training veel oefeningen en opdrachten, maar je moet vooral zelf thuis aan de slag. Je moet je dus echt even inzetten, maar dan zul je ook merken dat je zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren, je gaat je zekerder voelen en je zit beter in je vel.

De training bestaat uit 9 lessen van 1,5 uur inclusief een terugkomdag die we een paar maanden na de training inplannen.